Κωδικός προϊόντος: 2087-V Κατηγορία:

Botanical name: Laurus nobilis

Plant part: Leaves

INCI-Ingredients: LAURUS NOBILIS LEAF OIL

CAS: 8002-41-3

EINECS: 283-272-5

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο προέρχεται από τα φύλλα της δάφνης (Laurus nobilis) και λαμβάνεται μέσω της διαδικασίας της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση κυμαίνεται μεταξύ 1 και 3%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο φύλλων δάφνης είναι ένα ανοιχτό κίτρινο έως κίτρινο υγρό. Έχει ένα φρέσκο, γλυκό-πικάντικο άρωμα με μια ελαφριά νότα καμφοράς. Το κύριο συστατικό είναι η 1,8-κινεόλη. Άλλες ενώσεις που βρίσκονται σε μικρότερη συγκέντρωση είναι η λιναλοόλη, τα πινένια, το λιμονένιο, η ευγενόλη και η μεθυλ ευγενόλη.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Παραδοσιακά, το αιθέριο έλαιο δάφνης χρησιμοποιείται στη φυσική Ιατρική για τη δυσπεψία, καθώς λέγεται ότι έχει αντισπασμωδικό και αναλγητικό αποτέλεσμα. Το αιθέριο έλαιο δάφνης λέγεται επίσης ότι έχει αντιβακτηριακή και αντισηπτική δράση, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για χρήση σε προϊόντα κατά του ακνεϊκού δέρματος, της ακμής και ακόμη και κατά της ψωρίασης.

Λόγω των αντισηπτικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του, η βιομηχανία καλλυντικών χρησιμοποιεί επίσης το αιθέριο έλαιο δάφνης στα προϊόντα της. Δεδομένου ότι διαθέτει αναζωογονητικό, θρεπτικό και ελαφρώς ενυδατικό αποτέλεσμα, είναι κατάλληλο για κρέμες, τονωτικά προσώπου ή έλαια για τη φροντίδα του καταπονημένου, ξηρού δέρματος που μετατρέπεται ξανά σε φρέσκια ​​και τρυφερή επιδερμίδα.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο δάφνης λέγεται ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της έλλειψης ιδεών και πνευματικής ώθησης.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.