Κωδικός προϊόντος: 4031-S Κατηγορία:

INCI-Ingredients: CANARIUM LUZONICUM GUM OIL

CAS: 8023-89-0

Non Food Ingredient

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Ελεμί αποκτάται από την τσιχλώδη ρητίνη του δέντρου Έλεμι (Canarium luconicum) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 20 και 30%, βάση της αγνότητας της ρητίνης.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το έλαιο Ελεμί είναι ένα άχρωμο προς κίτρινο υγρό. Έχει μία χαρακτηριστική ήπια-δροσερή μυρωδιά λεμονιού, η οποία συνοδεύεται από μία νότα θυμιάματος. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 1, αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Κύρια συστατικά είναι το λιμονένιο και το α-φελλανδρένιο. Σε μικρότερη συγκέντρωση μπορούν να βρεθούν επίσης η α-τερπινεόλη και μεθυλεευενόλη. Χαρακτηριστικά συστατικά είναι το (-)elemol (7-14%) και η ελεμικίνη (1-5%).

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Ελεμί έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Στην αρχαία Αίγυπτο, το Ελεμί ήταν ένα από τα αρώματα που χρησιμοποιούσαν κατά τη διαδικασία ταρίχευσης της μούμιας. Το αιθέριο έλαιο μπορεί να γιατρέψει απλές πληγές. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αποστήματα, βοηθώντας στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Σε περίπτωση Βρογχίτιδας λόγω των βλεννολυτικών χαρακτηριστικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την μέθοδο της επικαλύψεως και της εντριβής. Σε περίπτωση δυσπεψίας και διάρροιας, το αιθέριο έλαιο Ελεμί μπορεί να εφαρμοστεί στο γαστρεντερικό σωλήνα. Η ελεμικίνη που βρίσκετε σε μικρές συγκεντρώσεις (1-5%), δρα σαν παραισθησιογόνο, με το ίδιο τρόπο που δρα η μυριστικίνη που περιέχεται στο μοσχοκάρυδο.

Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί το αιθέριο έλαιο Ελεμί σε ψυχικές διαταραχές και εξάψεις. Αφαιρεί την αίσθηση της ψυχικής αδυναμίας και βοηθάει στην επίλυση πιθανών δύσκολων αποφάσεων. Χρησιμοποιώντας μια αρωματική λάμπα σαν αποσμητικό χώρου, το αιθέριο έλαιο Ελεμί βοηθάει στον διαλογισμό και στην αντανάκλαση του εσωτερικού κόσμου του καθενός. Το αιθέριο έλαιο Ελεμί λοιπόν δημιουργεί μια υγιή αποστασιοποίηση από την καθημερινότητα.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.