Κωδικός προϊόντος: 4049-S Κατηγορία:

INCI-Ingredients: CORIANDRUM SATIVUM SEED OIL

EINECS: 283-880-0

CAS: 84775-50-8

Non Food

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Κορίανδρου αποκτάται από τoυς αλεσμένους σπόρους του  Κορίανδρου (Coriandrum sativum) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 0.5 και 0.1%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Κορίανδρου είναι συνήθως ένα άχρωμο προς ανοιχτό κίτρινο υγρό. Έχει μια λουλουδένια, πικάντικη-γλυκιά μυρωδιά. Το αιθέριο έλαιο διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 8 αιθανόλη 65%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Τα κυριότερα συστατικά είναι η λιναλοόλη και οι κορεσμένες και ακόρεστες αλδεΰδες μακράς αλυσίδας 2-δεκανάλη, δεκανάλη, 2-δωδεκανάλη και οκτανάλη. Τα ισομερή γερανιόλη, λιμονένιο, καμφορά και πινένιο περιέχονται σε μικρότερες συγκεντρώσεις.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου Κορίανδρου έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Έχει ισχυρή αντιπαρασιτική, βακτηριοκτόνα και ιοκτόνα δράση. Ιδιαίτερα κατά της γρίπης και της κυστίτιδας που προκαλείται από βακτήρια προτείνεται η εφαρμογή του και το τρίψιμο. Επιπλέον,  η παραγωγή γαστρικών υγρών διεγείρεται από το αιθέριο έλαιο με αποτέλεσμα να διεγείρει την όρεξη. Επίσης είναι αντισπασμωδικό και χωνευτικό. Επικαλύψεις, έμπλαστρα, έλαια μπάνιου και μασάζ αντιμετωπίζουν τη δυσπεψία, την εντεροκολίτιδα, την υπερβολική κατανάλωση αέρα και την ατονία στην εντερική περιοχή. Το αιθέριο έλαιο Κορίανδρου έχει επίσης αναλγητικές επιδράσεις στην αρθρίτιδα. Ιδιαίτερα συνιστάται η εφαρμογή με εντριβές ή ως έλαιο μπάνιου.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Κορίανδρου χρησιμοποιείται για την τόνωση της δημιουργικής δραστηριότητας. Μπορεί να θεραπεύσει την ψυχική κόπωση, η οποία συχνά συνδέεται με αυξημένη νευρικότητα, την ημικρανία και το άγχος. Ως εφαρμογή, συνιστώνται έλαια μπάνιου, εντριβές και μασάζ. Η μυρωδιά του αιθέριου ελαίου Κορίανδρου έχει ως αποτέλεσμα θερμαντική δράση και είναι συνεπώς ιδιαίτερα κατάλληλο για τις κρύες εποχές.

Ποσοστό χρήσης έως 2%. Σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος έως 0,5%. Δεν χρησιμοποιείται απευθείας στο δέρμα.