Κωδικός προϊόντος: 2056-V Κατηγορία:

Botanical name: Cupressus sempervirens

Plant part: Leaves and twigs

INCI-Ingredients: CUPRESSUS SEMPERVIRENS OIL

CAS: 8013-86-3

EINECS: 283-626-9

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο από Κυπαρίσσι αποκτάται από τα νεαρά κλαριά, κοτσάνια και τις βελόνες του δέντρου (Cupressus Sempervirens) με την διαδικασία απόσταξης με ατμό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο  Κυπαρισσιού είναι ένα διαυγές έως ελαφρώς κίτρινο υγρό, με πευκώδες άρωμα. Μερικές από τις ενώσεις που βρίσκονται στο αιθέριο έλαιο Κυπαρισσιού είναι οι  α-πινένιο, β-πινένιο, α-τερπινένιο, οξικό βορνύλιο, καρένιο, καμφένιο, κεδρόλη, καδινένιο, σαβινένιο, μυρσένιο, τερπινόλη και λιναλοόλη.

Εφαρμογές:  Η θεραπευτική δράση του αιθέριου ελαίου Κυπαρισσιού είναι κυρίως στυπτική. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τραυμάτων, αιμορροΐδων (κιρσοί), καθώς και για την αναστολή της υπερβολικής εφίδρωσης (π.χ. ιδρωμένα πόδια, εμμηνοπαυσιακές εξάψεις). Επίσης, συνιστάται για το βήχα και τη βρογχίτιδα. Είναι καλό για το συκώτι και εξασφαλίζει τη βέλτιστη υγεία του, ρυθμίζοντας την σωστή λειτουργία της χολής, ενώ παράλληλα το προστατεύει από διάφορες λοιμώξεις.

Όσον αφορά στην ομορφιά, το κυπαρίσσι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για το λιπαρό δέρμα και τα μαλλιά. Επίσης έχει ένα πικάντικο άρωμα που μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τα συνθετικά αποσμητικά.

Στην αρωματοθεραπεία, η επίδραση του αρώματος του αιθέριου ελαίου Κυπαρισσιού είναι καταπραϋντική. Η οσμή του συνήθως αναφέρεται ως εξισορροπιστική, καθιστώντας το κυπαρίσσι ιδανικό για τη χρήση του σε λύχνο, βοηθώντας το διαλογισμό. Μπορεί να αποκαταστήσει την ηρεμία σε ένα διαταραγμένο νευρικό σύστημα ενώ βοηθάει στην ισορροπία  και μας υπενθυμίζει να δώσουμε προσοχή στις ανάγκες μας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.