Κωδικός προϊόντος: 5051R Κατηγορία:
Ποιότητα: Βιολογικό

INCIname:  Mangifera Indica Seed Butter

Εφαρμογή: Τρόφιμα

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Ήδη γύρω στο 1200 π.Χ. Το μάνγκο αναφέρθηκε στις ινδουιστικές γραφές ως σύμβολο πλούτου και θεϊκής τροφής. Τα μάνγκο ήρθαν στην Ευρώπη στις αρχές του 16ου αιώνα από Πορτογάλους ναυτικούς, οι οποίοι τα έφεραν στην πατρίδα τους από την Ινδία. Σήμερα, εκτός από την βασική χώρα εξαγωγής την Ινδία, καλλιεργείται και σε πολλές (υπο)τροπικές χώρες, π.χ. στις ΗΠΑ, στο Μεξικό, στην Καραϊβική, στην Κένυα, στις Φιλιππίνες, στα Κανάρια Νησιά ή στην Αυστραλία. Το δέντρο μάνγκο μπορεί να φτάσει σε πολύ μεγάλη ηλικία και να καρποφορήσει έως και 300 χρόνια. Με το φαρδύ κορμό του (έως 30 μέτρα σε διάμετρο), το δέντρο μάνγκο, που μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και 35 μέτρα, είναι ένα αρκετά επιβλητικό δέντρο που έχει βαθιές ρίζες στη γη. Το βούτυρο μάνγκο συμπιέζεται με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης από τους αποξηραμένους σπόρους σε σχήμα νεφρού που βρίσκονται μέσα στον κιτρινωπό πυρήνα του μάνγκο. Οι ανεπιθύμητες συνοδευτικές ουσίες στη συνέχεια απομακρύνονται μέσω της διαδικασίας ραφιναρίσματος.

Εφαρμογές στα τρόφιμα:  Το βιολογικό βούτυρο μάνγκο είναι μια σχετικά άγνωστη εναλλακτική λύση στο βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας. Χρησιμοποιείτε στη βιομηχανία τροφίμων σε επιδόρπια ή στην παραγωγή μαργαρίνης. Χάρη στην διαδικασία ραφιναρίσματος, το βιολογικό βούτυρο μάνγκο είναι ανθεκτικό στην θερμότητα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο και τηγάνισμα. Λόγω της διακριτικής του γεύσης, του εκλεπτυσμένου αρώματος σπόρων μάνγκο, αποτελεί μια εξαιρετική vegan και χωρίς λακτόζη εναλλακτική λύση στο ζωικό βούτυρο. Έτσι, συναντάτε συχνά στην παρασκευή μαργαρίνης και σε αρτοσκευάσματα, κέικ, τάρτες και επιδόρπια.