Κωδικός προϊόντος: 2025-V Κατηγορία:

Botanical name: Myristica fragrans

Plant part: Seed

INCI-Ingredients: MYRISTICA FRAGRANS OIL

CAS: 8008-45-5

EINECS: 282-013-3

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου αποκτάται από τους αποξηραμένους και αλεσμένους σπόρους του δέντρου (Myristica fragans) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι μεταξύ 8 και 15%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου είναι ένα ως επί το πλείστον άχρωμο προς κίτρινο υγρό. Η μυρωδιά περιγράφεται ως πικάντικη και ευχάριστη. Το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1: 5, αιθανόλη 90%), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι η μυριστικίνη. Το λιμονένιο, η λιναλοόλη, η ευγενόλη, η ισοευγενόλη, η μεθυλεργενόλη, η γερανιόλη και η σαφρόλη υπάρχουν επίσης σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις.

Εφαρμογές: Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου από Μοσχοκάρυδο έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Παραδοσιακά, το μοσχοκάρυδο χρησιμοποιείται για γαστρεντερικές ενοχλήσεις επειδή λέγεται ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες για την πέψη και βοηθάει στη διάλυση των αερίων στομάχου. Το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου επίσης έχει ισχυρές αναλγητικές ιδιότητες. Μπορεί να  χρησιμοποιηθεί επομένως ως αναλγητικό για γενικό πόνο, νευραλγία και ρευματισμό. Το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου θεωρείται επίσης ότι βοηθάει στην εμμηνόρροια. Η μυριστικίνη που περιέχεται στο αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαταραχές μνήμης και έλλειψη συγκέντρωσης καθώς θεωρείται ψυχοτονικό και προάγει τη συγκέντρωση. Επιπλέον, το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδου θεωρείται αφροδισιακό.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.