Κωδικός προϊόντος: 3059-S Κατηγορία:

Botanical name: Citrus aurantifolia

Plant part: Fruit skin

INCI-Ingredients: CITRUS AURANTIFOLIA OIL

CAS: 8000-26-2

EINECS CAS: 90063-52-8

EINECS: 290-010-3

Manufacturing: Steam distillation

Organic Certified: GR-BIO-10

Food + Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λάιμ αποκτάται από ολόκληρο τον καρπό του φυτού Λάιμ (Citrus aurantifolia) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα φτάνει το 1.2 και 2.1%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λάιμ είναι ένα άχρωμο προς κιτρινωπό υγρό. Έχει ένα φρέσκο άρωμα το οποίο συνοδεύεται από χαρακτηριστικές νότες εσπεριδοειδών και τερπενίωνΚύρια συστατικά του βιολογικού αιθέριου ελαίου Λάιμ είναι το λιμονένιο, το γ-τερπινένιο και το τερπινολένιο. Σε μικρότερες ποσότητες περιέχονται το π-κυμένιο, η α-τερπινεόλη και τα ισομερή πινένιου.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Τα συστατικά του βιολογικού αιθέριου ελαίου Λάιμ έχουν και ιατρικά χαρακτηριστικά. Έχει ισχυρή χωνευτική δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γενικές διαταραχές του πεπτικού συστήματος (δυσπεψία) ως αλοιφή ή λάδι μασάζ στην γαστρεντερική περιοχή. Οι αντιβακτηριακές και αντι-ιικές επιδράσεις του ελαίου Λάιμ υποστηρίζουν όχι μόνο την πέψη αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λάιμ έχει και αντισηπτική δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά των κρυωμάτων. Εδώ η εφαρμογή που συνιστάται είναι εντριβή στην περιοχή της αναπνευστικής οδού ή με αρωματικό κερί σαν αρωματικό χώρου. Η μυρωδιά του αιθέριου ελαίου από Μοσχολέμονο επίσης λειτουργεί ενάντια της ναυτίας.

Για τη βιομηχανία καλλυντικών, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λάιμ χρησιμοποιείται για τη φροντίδα του φλεγμονώδους, ακνεϊκού δέρματος καθώς λέγεται ότι εξαφανίζει μικρά σπυράκια και ερυθρότητα. Επίσης λόγω της συσφιγκτικής του δράσης, το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λάιμ χρησιμοποιείται και σε προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας.

Εφαρμογές στα τρόφιμα: Η βιομηχανία τροφίμων χρησιμοποιεί το βιολογικό αιθέριο έλαιο Λάιμ στη ζαχαροπλαστική και τα ποτά (πχ για την παρασκευή λεμονάδας).

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.