Κωδικός προϊόντος: 2284-V Κατηγορία:

Botanical name: Citrus bergamia

Plant part: Fruit skin

INCI-Ingredients: CITRUS BERGAMIA PEEL OIL EXPRESSED

CAS: 89957-91-5

EINECS: 289-612-9

Manufacturing: Pressing

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Περγαμόντου αποκτάται από την εξωτερική φλούδα του άγουρου φρούτου από το δέντρο Περγαμόντο (Citrus aurantium bergamia) μέσω της διαδικασίας της ψυχρής εκθλίψεως. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο από την φυτική μάζα είναι 0.5%.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Περγαμόντου είναι ένα κίτρινο προς καφετί υγρό. Η χλωροφύλλη που περιέχεται στα κύτταρα μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία πράσινων αποχρώσεων. Έχει λεπτή και γλυκιά μυρωδιά, με ξεκάθαρες νότες λεμονιού. Το αιθέριο έλαιο του Περγαμόντου διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (1:2, αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό.

Εφαρμογές στα καλλυντικά: Η φαρμακευτική βιομηχανία χρησιμοποιεί το αιθέριο έλαιο Περγαμόντου σε προϊόντα κατά των αναπνευστικών ασθενειών, όπως η αμυγδαλίτιδα. Επιπλέον λέγεται ότι έχει αντισπασμωδικό αποτέλεσμα έτσι ώστε η φαρμακευτική βιομηχανία να μπορεί να το χρησιμοποιήσει για τη θεραπεία κολικών, δυσπεψίας και μετεωρισμού. Επιπλέον, ως πρόσθετο σε αντι-ιικές κρέμες, λέγεται ότι παρέχει ανακούφιση για ιογενείς δερματικές παθήσεις όπως ο έρπης ή ο έρπητας ζωστήρας.

Στη βιομηχανία καλλυντικών, το αιθέριο έλαιο Περγαμόντου χρησιμοποιείται κυρίως στην αρωματοποιία για την δημιουργία αρωμάτων και σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Στην αρωματοθεραπεία, το αιθέριο έλαιο Περγαμόντου λέγεται ότι ανακουφίζει τις καταθλιπτικές διαθέσεις. Το φρέσκο άρωμα που μοιάζει με εσπεριδοειδή λέγεται ότι καταπραΰνει τα νεύρα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.