Κωδικός προϊόντος: 1021171-V Κατηγορία:

Botanical name: Allium sativum

Plant part: Cloves

INCI-Ingredients: ALLIUM SATIVUM BULB OIL

CAS: 8000-78-0

EINECS: 232-371-1

EINECS CAS: 8008-99-9

Manufacturing: Steam distillation

Cosmetic Ingredient

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το αιθέριο έλαιο Σκόρδου αποκτάται από τους βολβούς του φυτού του Σκόρδου (Allium sativum) με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το αιθέριο έλαιο Σκόρδου είναι ένα κίτρινο προς καφέ υγρό και έχει χαρακτηριστική μυρωδιά. Διαλύεται εύκολα σε αλκοόλ (αιθανόλη), φυτικά έλαια και αιθέρια έλαια. Δεν διαλύεται σχεδόν καθόλου στο νερό. Τα βασικό συστατικό είναι το διαλλυλο-σουλφίδιο ενώ περιέχει και άλλα πτητικά  θειούχα μόρια.

Εφαρμογές: Το αιθέριο έλαιο Σκόρδου διαθέτει ισχυρές αντιβιοτικές και αντιμυκητησιακές ιδιότητες κι έτσι καταπολεμά τις ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις. Βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς, μειώνει την αρτηριακή πίεση και εμποδίζει τη θρόμβωση του αίματος. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπραΰνει τα συμπτώματα κρυολογήματος, γρίπης, βήχα, άσθματος και τη χρόνια βρογχίτιδα. Διεγείρει τα αναπνευστικά και πεπτικά συστήματα καθώς διευκολύνει την αναπνοή  και βελτιώνει την πέψη και τη στομαχική λειτουργία. Το αιθέριο έλαιο Σκόρδου επίσης απολυμαίνει και καταπραΰνει τις δερματικές παθήσεις (ακμή, μολύνσεις του δέρματος), καταπολεμά την πιτυρίδα και αποτρέπει την τριχόπτωση

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ διαλυμένο σε έλαιο βάσης ή άλλο διαλύτη.