Κωδικός προϊόντος: 214U000 Κατηγορία:

Ποιότητα: Βιολογικό

INCIname:LAURUS NOBILIS FRUIT OIL

CAS: 8007-48-5

Εφαρμογή: Καλλυντικά

Έγγραφα: Κατόπιν Σχετικού Αιτήματος

Περιγραφή: Το βιολογικό Δαφνέλαιο είναι ένα φυσικό προϊόν με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά, για το πρόσωπο και το σώμα. Προέρχεται από το αρωματικό φυτό δάφνης (Laurus nobilis) της οικογένειας δαφνοειδών(Lauraceae). Το φυτό Δάφνης προερχόταν κυρίως από τη Μέση Ανατολή ενώ σήμερα οι αναπτυσσόμενες περιοχές καλλιέργειας είναι κυρίως η Ιταλία, η Τουρκία και η Ελλάδα.

Ειδικά Χαρακτηριστικά: Το βιολογικό Δαφνέλαιο είναι ένα σκούρο πράσινο έλαιο με χαρακτηριστική οσμή. Είναι πλούσιο σε φυσική βιταμίνη Ε ενώ το ελαϊκό οξύ, το λινελαϊκό οξύ και το λαυρικό οξύ διαμορφώνουν το φάσμα των κύριων λιπαρών του οξέων.

Εφαρμογή: Το βιολογικό Δαφνέλαιο χρησιμοποιείται ως άρωμα και αρωματικό έλαιο καθώς και ως πρόσθετο σε προϊόντα περιποίησης ποδιών. Επίσης βρίσκει εφαρμογή στην δημιουργία ελαιών μασάζ, κρεμών, σαμπουάν και σαπουνιών.

Το βιολογικό δαφνέλαιο είναι ευρέως γνωστό για την ενυδάτωση και ενδυνάμωση των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής καθώς είναι πολύ θρεπτικό, διαθέτει μαλακτικές, ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην πυκνότητα και την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε ελαϊκό οξύ και λινελαϊκό οξύ, η εφαρμογή του κάνει την επιδερμίδα λαμπερή και απαλή και έτσι χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση ατελειών και άλλων δερματικών προβλημάτων. Επίσης το βιολογικό δαφνέλαιο εφαρμόζεται στην περιποίηση της επιδερμίδας καθώς λόγω των ενυδατικών του ιδιοτήτων καταπολεμά την ξηρότητα και θρέφει σε βάθος το δέρμα εξασφαλίζοντάς του υγεία και σφριγηλότητα.

Το βιολογικό δαφνέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αντιβακτηριδιακό, αντισηπτικό και αντιμυκητησιακό στο δέρμα λόγω της αντισηπτικής και αντιβιοτικής δράσης του. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες συμβάλλουν επίσης στην καταπολέμηση των μικροοργανισμών, που βλάπτουν την επιδερμίδα και το τριχωτό της κεφαλής.