Σέρρες, Ελλάδα – 2/05/2023

Η Kirpitsas Ingredients, μια κορυφαία ελληνική εταιρεία που ειδικεύεται στις πρώτες ύλες τροφίμων και καλλυντικών,  ανακοίνωσε τη συμμετοχή της ως χορηγός στην πρόσφατη εκδήλωση “Μαθητών Επιχειρείν” που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο με την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση του νομού Σερρών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, και παρουσίασαν τις εικονικές τους επιχειρήσεις, Ειδικά Σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του νομού για την προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας μεταξύ των νέων.

Το “Μαθητών Επιχειρείν” είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τους νέους να αναπτύξουν νέες και καινοτόμες ιδέες που μπορούν να συμβάλουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη της κοινότητάς τους.

Την εκδήλωση χαιρέτισε διαδικτυακά ο γενικός γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, ο οποίος συνεχάρη το Επιμελητήριο και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για την πρωτοβουλία και τόνισε πως το υπουργείο Παιδείας στηρίζει κάθε προσπάθεια για ένα εξωστρεφές δημόσιο σχολείο που καλλιεργεί πολύπλευρες δεξιότητες των μαθητών.

Ως χορηγός, η Kirpitsas Ingredients παρείχε υποστήριξη και πόρους για να εξασφαλίσει την επιτυχία της εκδήλωσης στους μαθητές του 5ου ΓΕΛ Σερρών.  Η εταιρεία πιστεύει στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν την εκπαίδευση και την καινοτομία, ειδικά στους νέους. Μέσω της χορηγίας της, η Kirpitsas Ingredients ελπίζει να εμπνεύσει τους νέους να κυνηγήσουν τα όνειρα τους και να αναπτύξουν νέες ιδέες που μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

«Είμαστε περήφανοι που υποστηρίζουμε το “Μαθητών Επιχειρείν” και βοηθάμε να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά καινοτόμων και δημιουργικών μυαλών», δήλωσε ο κ. Κίρπιτσας, Διευθύνων Σύμβουλος της Kirpitsas Ingredients. «Ως εταιρεία, πιστεύουμε στην επένδυση, στην εκπαίδευση και την καινοτομία και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που προωθούν αυτές τις αξίες».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές κ.κ. Φωτεινή Αραμπατζή, Τάσος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Λευτέρης Αβραμάκης, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς συγχαίροντας τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τα σχολεία που συμμετείχαν.

H Kirpitsas Ingredients είναι γνωστή για της υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, τροφίμων και καλλυντικών, που διαθέτει. Η εταιρεία έχει μια μακρόχρονη παράδοση αριστείας και καινοτομίας και η συμμετοχή της στην εκδήλωση “Μαθητών Επιχειρείν” αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής της σε αυτές τις αξίες.

Επενδύοντας στους νέους και υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες που προάγουν τη δημιουργικότητα και την πρόοδο, η Kirpitsas Ingredients συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος. Η συμμετοχή μας σε αυτή την εκδήλωση αναδεικνύει τη σημασία της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και τον θετικό αντίκτυπο που μπορούν να έχουν οι επιχειρήσεις στις κοινότητές τους.

Τα σχολεία που συμμετείχαν ήταν το Ειδικό Σχολείο Σερρών, το Ειδικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, το 23ο Δημοτικό Σχολείο, το 12ο Δημοτικό Σχολείο, το 20ο Δημοτικό Σχολείο, το 11ο Δημοτικό Σχολείο, το 3ο Δημοτικό Σχολείο, το 3ο Γυμνάσιο Σερρών, το Γυμνάσιο Δημητριτσίου, το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, το 5ο ΓΕΛ Σερρών, το 1ο ΓΕΛ Σερρών, το 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας, το ΕΕΕΕΚ Σερρών, το Γενικό Λύκειο Νέας Ζίχνης, το Γενικό Λύκειο Βυρώνειας και το 1ο ΕΠΑΛ Σερρών.

Τέλος, νικητές αναδείχθηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών (1ο βραβείο), το Γυμνάσιο Δημητριτσίου (1ο βραβείο), το Γενικό Λύκειο Νέας Ζίχνης (1ο βραβείο) και το 5ο ΓΕΛ Σερρών μαζί με το 1ο ΓΕΛ Σερρών (βραβείο καινοτομίας).

Υγ: Την εκδήλωση τίμησαν από την Kirpitsas Ingredients με την παρουσία τους η υπεύθυνη Marketing και Επικοινωνιών κα. Αλίκη Κρυωνά και η κα. Κατερίνα Οικονόμου.

Επικοινωνία:
Kirpitsas Ingredients
[email protected]
2321055007

Τα ονόματα των μαθητών και των καθηγητών που συμμετείχαν στο “Μαθητών Επιχειρείν” , όπως καταγράφηκαν είναι τα εξής:

Για το πρόγραμμα BioLuf του 5ου ΓΕΛ Σερρών

Αθανάσιος Μ.

Ευαγγελία Μ.

Φανή Σ.

Μαρία Μ.

Διαμαντία Μ.

Μάρθα-Σταυρούλα Κ.

Βασίλειος Ρ.

Νικόλαος Σ.

Αναστασία Κ.

Μαρία Κ.

Γεώργιος Σ.

Ζωή Α.

Πασχαλία Σ.

Αφροδίτη Σ.  

Καθηγητές

Γρίψιος Αθανάσιος

Ζαχαριάδης Αναστάσιος