Αν και το βούτυρο κακάο είναι ένα από τα κύρια συστατικά της σοκολάτας, οι περισσότεροι το γνωρίζουν – και το χρησιμοποιούν – ως κρέμα ομορφιάς. Το βούτυρο κακάο έχει λεγεώνες πιστών χρηστών που το επαινούν ως μια μοναδική, εκπληκτική θεραπεία για θαμπό δέρμα και μαλλιά.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πόσο καλό είναι πραγματικά το βούτυρο κακάο για περιποίηση ομορφιάς.

Θα εξηγήσουμε τι είναι το βούτυρο κακάο και στη συνέχεια θα μεταφέρουμε τα οφέλη του για το δέρμα και τα μαλλιά. Στη συνέχεια, θα σας συμβουλεύσουμε πώς να ενσωματώσετε το βούτυρο κακάο στο πρόγραμμα ομορφιάς σας – και ποιος τύπος επιδερμίδας θα ήταν καλό να το αποφεύγει.

Τι είναι το βούτυρο κακάο;

Η τεχνική ονομασία του βούτυρου κακάο είναι λάδι Theobroma και εξάγεται από τον κόκκο κακάο. Πρώτα οι κόκκοι κακάο ζυμώνονται, στη συνέχεια ξηραίνονται, καβουρδίζονται και συμπιέζονται, για να παραχθεί το λάδι Theobroma. Αυτό το λάδι δίνει στις σοκολάτες μια βαθιά, κρεμώδη ποιότητα που τις κάνει πολύ πιο νόστιμες.

Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται στην παραγωγή σοκολάτας, το βούτυρο κακάο χρησιμοποιείται σε προϊόντα περιποίησης σώματος, όπως βάλσαμο για τα χείλη, μάσκες μαλλιών και κρέμες περιποίησης.

Τα οφέλη του βουτύρου κακάο για το δέρμα

Το βούτυρο κακάο συνδέεται ευρέως με την υγεία του δέρματος. Δείτε τι έχει να πει η επιστήμη για τα οφέλη του:

  • Προστατεύει από τις ακτίνες UV: Τα αντιοξειδωτικά στο βούτυρο κακάο βοηθούν στη μεσολάβηση της βλαβερής επίδρασης των ακτίνων UV που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση.
  • Ιδιότητες υγιούς γήρανσης: Το βούτυρο κακάο είναι γνωστό ότι μειώνει το οξειδωτικό στρες του δέρματος, το οποίο είναι ένας από τους κύριους παράγοντες πρόωρης γήρανσης.
  • Ενυδάτωση: Το βούτυρο κακάο είναι επίσης γνωστό ότι παρέχει ενυδατικό όφελος στο δέρμα και προάγει την υγεία του δέρματος.

Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν  ότι το βούτυρο κακάο μειώνει τις ραγάδες και το ξεθώριασμα των ουλών. Ωστόσο, καμία επιστημονική μελέτη δεν έχει αποδείξει ότι το βούτυρο κακάο είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση της εμφάνισης των ραγάδων.

Είναι το βούτυρο κακάο καλό για τα μαλλιά;

Τα άτομα με φυσικά σγουρά μαλλιά συχνά αναφέρουν ότι το βούτυρο κακάο τους βοηθά να δαμάσουν τα μαλλιά τους. Ωστόσο, τα άτομα με λεπτά ή αδύνατα μαλλιά πιθανότατα θα διαπιστώσουν ότι το βούτυρο κακάο είναι πολύ βαρύ για να αποδώσει τα οφέλη του.

Δείτε πώς το βούτυρο κακάο μπορεί να ωφελήσει τα σγουρά μαλλιά:

  • Θεραπεία βαθιάς περιποίησης. Η περιεκτικότητα σε λίπος του βουτύρου κακάο του δίνει μια πυκνότητα και πολυτελή αίσθηση που το καθιστά την τέλεια θεραπεία βαθιάς περιποίησης για χρήση μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
  • Καταπολεμά το φριζάρισμα. Βάλτε μια μικρή ποσότητα βουτύρου κακάο στο χέρι σας και δουλέψτε το σε φριζαρισμένες άκρες για να τις λειάνετε.
  • Επεξεργασία χρώματος. Αναμείξτε κακάο ή σκόνη κακάο με βούτυρο κακάο για να φτιάξετε μια μάσκα μαλλιών που προσθέτει βάθος και λάμψη στα μελαχρινά μαλλιά.

Χρήσεις βουτύρου κακάο

Το βούτυρο κακάο εφαρμόζεται καλύτερα στα χείλη, το δέρμα ή τα μαλλιά. Αποφύγετε τη χρήση βουτύρου κακάο στο πρόσωπό σας, καθώς αν και είναι αποτελεσματικό στο ‘’κλείδωμα’’ της υγρασίας στο δέρμα, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους.

Ποιος πρέπει να αποφεύγει το βούτυρο κακάο

Όποιος έχει ευαισθησία στο κακάο θα πρέπει να αποφεύγει το βούτυρο κακάο, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος ή εξάνθημα.

Που να βρείτε βιολογικό βούτυρο κακάο υψηλής ποιότητας για βρώσιμη και καλλυντική χρήση;

Μα φυσικά σε εμάς! Μπείτε εδώ: https://www.kirpitsas.gr/el/elproduct/voytyro-kakao-cocoa-butter/