Η αρωματοθεραπεία με τη χρήση αιθέριων ελαίων έχει να κάνει με το να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Πρόκειται για την κατάλληλη προστασία και ενυδάτωση του δέρματός σας και την επίτευξη επαρκούς ανακούφισης από μολύνσεις, κοψίματα, μώλωπες και άλλα.  Όσον αφορά την προστασία, το έλαιο χαμομηλιού (για βοήθεια με το ευερέθιστο ή ευαίσθητο δέρμα) και το έλαιο τριαντάφυλλου (για ώριμο δέρμα) μπορούν να προστεθούν και τα δύο σε μια κανονική ενυδατική κρέμα για να του δώσουν αυτή τη μικρή επιπλέον ώθηση, ανάλογα με το τι θέλετε να πετύχετε. Εάν είναι κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν, ίσως ήρθε η ώρα να του δώσετε μια ευκαιρία.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να βελτιώσετε την ενυδατική σας κρέμα DIY και να φροντίσετε πραγματικά το δέρμα σας χρησιμοποιώντας εντελώς φυσικές μεθόδους.

Χαμομήλι για ξηρές, ευαίσθητες επιδερμίδες και λάδι τριαντάφυλλου για ώριμα δέρματα

Τι θα χρειαστείτε

  • Λάδι χαμομηλιού ή έλαιο τριαντάφυλλου
  • Ένα μπουκάλι ή βαζάκι με ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα (βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν δυσάρεστες χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να ερεθίσουν το δέρμα σας ή να επηρεάσουν τις χαλαρωτικές οσμές του αιθέριου ελαίου που έχετε επιλέξει)
  • Ένα κουτάλι ή μια μικρή σπάτουλα για να ανακατέψετε

Εκτέλεση

  1. Πάρτε την ενυδατική σας και ρίξτε σε ένα βαζάκι μερικές μικρές κουταλιές.
  2. Στη συνέχεια, προσθέστε πέντε σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που έχετε επιλέξει.
  3. Πάρτε το κουτάλι ή τη σπάτουλα σας και ανακατέψτε το.

Ανακαλύψτε πως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα η μέθοδος σε εσάς

Θυμηθείτε, η αρωματοθεραπεία είναι να βρείτε αυτό που λειτουργεί για εσάς. Για περισσότερες ιδέες σχετικά με το πώς να κάνετε αρωματοθεραπεία στο σπίτι σας, διαβάστε την υπόλοιπη σειρά μας, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ενεργοποίησης του σώματος σας στο ντους, προσθέτοντας αιθέριο έλαιο μέντας.